top of page

Тросові лебідки AL-KO: можливості застосування та монтаж

Тросові лебідки стануть у пригоді багатьом як у професійній діяльності, так і в побуті або під час відпочинку на природі. Можливості застосування цих пристроїв дуже широкі.

Лебідки використовують для транспортування човнів чи колісної техніки за допомогою легкових причепів. Їх застосовують під час перевезення важкого мобільного обладнання на причіпних платформах, а також у сільському та лісовому господарстві.


Тягове зусилля лебідок AL-KO

Під час вибору тросових лебідок AL-KO важливо враховувати їх вантажопідйомність (тягове зусилля). Максимальне значення цього параметра може бути від 250 до 1150 кг. Такі лебідки можна використовувати для:

  • вертикального підіймання вантажів вагою до 1150 кг;

  • горизонтального переміщення або переміщення похилою поверхнею вантажів, що не котяться, вагою до 2000 кг;

  • переміщення похилою поверхнею вантажів, що котяться, вагою до 7400 кг.

Сталеві консольні лебідки із зубчастою передачею та пластиковим облицюванням міцні й надійні. Важливе додаткове оснащення цих пристроїв, таке як вантажупорне гальмо; пристрій автоматичного розмотування троса або знімна рукоятка спрощує обслуговування та захищає користувачів, а також переміщувані вантажі.


І все ж таки, щоб гарантувати безпеку застосування тросових лебідок, потрібно уважно оцінювати характеристики вибраної моделі. Правильний вибір тягового зусилля пристрою в будь-якому разі виконують з урахуванням потрібної сфери застосування.


Правильний монтаж лебідок

Під час монтажу лебідок також слід ураховувати кілька факторів. У принципі, тросову лебідку можна закріпити за допомогою монтажного комплекту або базової рами (монтажної плити, силового бампера). При цьому існують моделі монтажних комплектів та силових бамперів, специфічні для конкретного типу автомобіля, які і слід використовувати для монтажу. І точно не слід закріплювати тросову лебідку на зчіпному пристрої для причепа, оскільки такий пристрій, як правило, не розрахований на максимальне тягове зусилля лебідки.



Тросові лебідки AL-KO: серії Basic та Plus

Компанія AL-KO випускає кілька лінійок лебідок, які відносять до серій Basic та Plus. Лебідки серії Basic призначено головним чином для індивідуального приватного використання, тоді як лебідки серії Plus підходять для професійного застосування, оскільки розраховані на вищі навантаження.


Лебідки серії Plus проходять випробування згідно зі стандартами Професійного страхового товариства DGUV (німецька система страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань). Ці пристрої відповідають усім найсучаснішим вимогам щодо попередження нещасних випадків.



Автопричіпна техніка AL-KO

Підібрати відповідну тросову лебідку потрібної вантажопідйомності, а також інші комплектувальні та запчастини AL-KO для причепів найпростіше на сторінках каталогу запчастин. Для комфортного обслуговування автомобільних причепів звертайтеся до сервісних центрів наших партнерів. Більше інформації щодо безпеки транспортних засобів ви знайдете в нашому блозі.

bottom of page