top of page

Представництво AL-KO в Україні отримало нагороду «Компанія року 2023»

Українська компанія «АЛ-КО Кобер» – офіційний представник німецького виробника садової техніки та автопричіпних комплектувальних, починаючи з серпня 2004 року. За цей час київський офіс AL-KO виріс до рівня регіональної штаб-квартири компанії в країнах Балтії та Південного Кавказу. Як постачальник надійної автопричіпної та садової техніки, українське представництво AL-KO в умовах війни у 2023 році показало стабільне зростання і збільшило податкові та митні відрахування до бюджету країни.



Зберегти стабільність та збільшити фінансові показники вдалось завдяки збереженню у 2022 році основних складських та сервісних потужностей, що розташовані в Броварському районі Київської області, а також завдяки продуманому впровадженню цифрових сервісів для дилерів і клієнтів.


Завдяки злагодженій роботі під керівництвом генерального директора компанії «АЛ-КО Кобер» Худякова Олександра Петровича продажі продукції AL-KO всередині країни зросли 2023 року на 11,6 % порівняно з 2022 роком, який, своєю чергою, також було завершено зі зростанням прибутку. Зросли 2023 року на 19,1 % і показники експорту українського офісу до країн підзвітного регіону експорт-менеджера Корнієнко І. А. При цьому найбільше зростання по продажу товарів у 2023 році – майже 80 % – показав автопричіпний підрозділ українського офісу AL-KO під управлінням Огородника М. М., а майже трикратний приріст по продажах запчастин дав компанії відділ сервісу під управлінням Сватка О. О.


Попри об’єктивне зменшення кількості партнерів та контрагентів у дилерській та експортній мережі, продукція AL-KO не втратила свого споживача та розширила нішу у відповідному сегменті економіки. На початку 2023 року німецька штаб-квартира AL-KO потурбувалася про постачання в Україну бензинових генераторів, ланцюгових пил та техніки для автономного користування, яку зібрали для України зі складів AL-KO в різних країнах Європи. Виробник випустив спеціальну партію ресор AL-KO для причепів з маркуванням «Слава Україні!». Компанія запропонувала пільгові умови на свою продукцію волонтерським організаціям і представникам Збройних Сил України.



При цьому 2023 року у продажу в рамках глобального запуску продуктових лінійок в Україні з’явилася сучасна садова техніка AL-KO – розумні акумуляторні газонокосарки, садові трактори з цифровим інтерфейсом та нова лінійка інтелектуальних роботів-газонокосарок. Були вдосконалені та відпрацьовані в експлуатації електронний кабінет дилера та портал онлайнових гарантій для клієнтів, оптимізовані та збільшені обсяги онлайн-продажів на маркетплейсах та електронний документообіг, запущена нова версія веб-сайту з продажу садового обладнання, збільшено охоплення віртуальної аудиторії клієнтів.


Це дало змогу компанії «АЛ-КО Кобер» індексувати зарплати та пропорційно збільшити бюджетні відрахування, а також увійти до офіційного реєстру «Компанія року 2023», який веде «Всеукраїнський галузево-аналітичний центр».


78 переглядів
bottom of page