top of page

Протиугінні пристрої AL-KO: як захистити причіп від крадіжки

Крадіжка на будмайданчиках – неприємний факт, із яким, на жаль, іноді доводиться мати справу. Причому, крім будівельних матеріалів, предметом розкрадань нерідко стають будівельна техніка та автомобільні аксесуари, у тому числі, автопричепи. Що ж робити, щоб захистити причіп від крадіжки?

Безпечне використання причепа передбачає як його правильне паркування, так і експлуатацію.


1. Подбайте про безпечне паркування причепа

Автопричіп – надійний помічник на будмайданчику. Одначе, коли він не використовується під час поїздок, його зазвичай відчеплюють і паркують. Пам’ятаючи приказку «погано не клади, злодія в гріх не вводи», варто уникати паркування причепа в темних, віддалених місцях. Навіть якщо ви паркуєте причіп усього на одну ніч, постарайтеся знайти ділянку, що добре проглядається.


Це стосується, безумовно, і випадків, коли ви паркуєте причіп разом з автомобілем. При цьому фахівці AL-KO рекомендують не просто не забувати про безпеку, а оснастити причіп спеціальним пристроєм, таким як замковий пристрій Safety Compact від AL-KO.


Цей пристрій забезпечує безпеку як під час їзди, так і на паркуванні. Для цього використовується спеціальна протиугінна кулька Safety Ball: вона підключається до замкового пристрою причепа в стоянковому режимі.


Запобіжник, виготовлений із твердої пластмаси, уставляється у відчеплений замковий пристрій, запобігаючи насадженню та захопленню кульової головки на іншому авто. Це ускладнює несанкціоноване приєднання причепа.


Аналогічним чином можна застосовувати протиугінні замки Safety Box та Safety Box XL ТМ Winterhoff. Їх виконано з високоякісної нержавіючої сталі; вони придатні для всіх популярних тягово-зчіпних пристроїв під зчіпну кулю. Модель Safety Box запобігає приєднанню, а складний пристрій Safety Box XL – також від’єднанню причепа.



2. Безпечна експлуатація причепа

Важливим аспектом є не тільки надійне паркування причепа, але й подальше правильне його використання. Якщо причіп простояв тривалий час без діла, потрібно перевірити тягово-зчіпний пристрій на предмет зношення та пошкоджень, а також з’ясувати, чи правильно він зістиковується з автомобілем.


Оптимальну безпеку в подібних ситуаціях забезпечують замкові пристрої AK 161 та AK 270 для гальмових причепів вагою до 2700 кг. Під час використання цих пристроїв працює внутрішній важіль безпеки, що надійно фіксує зчіпний пристрій лише тоді, коли причіп правильно приєднано до зчіпної кулі автомобіля. Таким чином запобігається помилковій фіксації зчіпного пристрою.


Опційно монтований замок-защіпка для цих пристроїв є надійним захистом від швидкого доступу недоброзичливців як до приєднаного, так і при від’єднаного причепа. Крім того, перед використанням рекомендується перевірити причіп на придатність до буксирування на дорозі. Перевірте також, чи працюють фари. На жаль, нерідкі випадки їх пошкодження під час паркування, зокрема й через вандалізм.



Автопричіпна техніка AL-KO

Підібрати потрібний замковий пристрій, а також страхувальні й протиугінні пристрої та інші запчастини для причепів можна на сторінках каталогу запчастин. Для обслуговування легкових причепів звертайтеся до центрів наших офіційних партнерів.

bottom of page