top of page

Як вибрати автобудинок: звертаємо увагу на шасі

Імпозантний дизайн корпусу, ексклюзивний комфортний салон і потужний мотор – важливі критерії для вибору автобудинку, але головна запорука для повноцінного відпочинку в кемпері – «правильне» шасі. Який сенс від шикарного екстер’єру та салону в стилі «люкс», якщо шасі автобудинку не відповідає вимогам щодо навантаження, безпеки і комфорту? Тому під час купівлі кемпера обов’язково звертайте увагу на шасі.

Стабільність, стійкість і міцність – ці якості притаманні шасі всіх автобудинків, як-не-як, це найважливіший фактор безпеки. Високоміцна сталь забезпечує належну стабільність та оптимальну жорсткість рами.


Однак слід враховувати і довговічність матеріалу. Наприклад, у шасі AL-KO спеціальна гаряче цинкування гарантує надійний захист від корозії. Відрегульована під конкретний автомобіль колісна база та індивідуально підігнані задні звіси з шасі AL-KO забезпечать усі переваги висококласного інтер’єру автобудинку.


Легкі конструкції підвищують економічність і комфорт їзди

Економія за допомогою зниження ваги – інноваційна технологія, в основі якої лежить застосування легких конструкцій та новітніх матеріалів, які використовуються для виготовлення більш легких моделей шасі.


Завдяки зекономленим кілограмам, можна підвищити вантажопідйомність автомобіля, не перевищуючи граничну допустиму масу завантаження в 3,5 тонни. Цей потенціал для економії додатково підвищується за допомогою добре продуманої конструкції, наприклад, спеціальної перфорації на рамі, що дає змогу ще більше знизити вагу.


Точне регулювання шасі підвищує комфорт під час руху

Стандартні шасі автофургонів відрізняються міцністю і надійністю, адже ці автомобілі – своєрідні «робочі конячки» розвитку економіки. Їхнє шасі завжди є компромісним рішенням у плані найрізноманітніших сфер застосування.


А ось ті, для кого важливі комфорт та пристосування автобудинку під індивідуальні потреби, повинні вибрати відповідну модифікацію шасі. Звичайні амортизатори можна замінити на повністю автоматичні системи регулювання на задній осі. У цих системах додаткова пневмопідвіска дає змогу збільшити, за допомогою простого натискання кнопки, дорожній просвіт, а системи повної пневмопідвіски подбають про максимальний комфорт під час їзди.


Компанія AL-KO – експерт у сфері автомобільних шасі – навіть пропонує, крім спеціальних рішень для своїх шасі, удосконалення для оригінальних шасі на автомобілі Fiat Ducato, Citroën Jumper і Peugeot Boxer.

Комфортна підвіска ACS від AL-KO дасть змогу «відчути різницю» між різкими коливаннями на амортизаційній стійці передньої осі при стандартній підвісці та м’яким ковзанням. Додаткова пневмопідвіска Air Top вирівняє положення фургона на стоянці та забезпечить стабільність за умови бічної хитавиці. До речі, щодо безпеки: всі системи підвісок AL-KO сумісні з системами динамічної стабілізації (ESP), що в обов’язковому порядку перевіряється перед виведенням обладнання на ринок.


Ось короткий перелік рішень AL-KO, які забезпечують більший комфорт та безпеку:

  • повна пневмопідвіска Air Premium X4;

  • повна пневмопідвіска Air Premium X2;

  • додаткова пневмопідвіска Air Plus для задньої осі (осей), шасі AL-KO;

  • регулятор рівня ALC (амортизатор задньої осі);

  • комфортна підвіска ACS (амортизаційна стійка переднього моста);

  • система Air Top – додаткова пневморессора для оригінального шасі Fiat.


Шасі з низькою рамою – бонус для безпеки та комфорту

У питаннях безпеки та комфорту не варто йти на компроміси. Набагато доцільніше зробити ставку на високоякісні матеріали, технології застосування легких конструкцій та сучасні компоненти шасі.


Якщо ви налаштовані на максимальну безпеку та комфорт, рекомендуємо обрати шасі з низькою рамою AL-KO. Така рама забезпечить додатковий простір для зберігання речей і предметів, ергономічно зручнішу посадку в автомобіль, поліпшену аеродинаміку завдяки зменшеній загальній висоті авто, а також кращу стійкість під час руху, з урахуванням нижчого центру ваги.



Підібрати відповідні комплектувальні для автобудинків і житлових автопричепів можна в каталозі AL-KO. Замовити їх можна в сервісних центрах наших партнерів.

bottom of page